Vormen zonnepanelen

De maximaal vijf zonnepanelen worden op het dak geplaatst. De plaats zorgt voor de hoogst mogelijk opbrengst. De opbrengst is hoeveel stroom de panelen leveren. De voorkeur is dat er een vlak van vijf (voorheen zes) zonnepanelen wordt geplaatst. Dit kan verticaal van boven naar beneden. Of horizontaal van links naar rechts. De panelen heten Full Black zonnepanelen. Omdat ze geen zilveren rand hebben.

Horizontale montage van zonnepanelen wordt ook Lanscape montage genoemd. De verticale montage wordt Portrait genoemd.

In sommige gevallen is er een dakraam of pijpje op het dak aanwezig. Als dat zo is maken we voor u een zo mooi mogelijk ontwerp. Dan houden we rekening met eventuele schaduw.

vijf zonnepanelen om raam

Portrait 1

Hier zijn de zonnepanelen verticaal geplaatst. Dit noemen we Portrait.  Dan liggen de korte vlakken richting de bovenkant van uw dak. De installatie is in dit geval dus hoger.

Landscape 1

Landscape 2

Hier liggen de zonnepanelen horizontaal. Dit wordt ook Landscape montage genoemd. Dan liggen de lange vlakken richting de zijkant van uw dak. De installatie is in dit geval dus breder.

om raam 1

om raam 2

Als er een dakraam aanwezig is. Leggen we de panelen zo netjes mogelijk om het dakraam heen. Zo passen er toch 6 zonnepanelen op het dak!