jos

Jos koos voor zonnepalen van het project “Kom het dak op!” omdat hij het een goedkope manier vond om een bijdrage te leveren aan het milieu. Hij vertelt dat hij zijn afwegingen graag maakt op basis van de kosten ten opzichte van de opbrengsten. Het aanbod van de HAR (Huurders Adviesraad Roosendaal) vond hij dermate interessant dat hij het niet kon laten lopen.

Het plaatsen van de zonnepanelen verliep op zich goed. Het enige wat een beetje tegen viel was dat de kabel uiteindelijk toch niet door de kast kon, maar via de badkamer moest lopen. Hierdoor moest Jos eerst ruimte maken in de badkamer terwijl hij zijn kast al leeg had. De ruimte wilde hij wel zo leeg mogelijk maken voor de monteurs zodat er genoeg werkruimte zou zijn. Dus dat vond hij jammer, maar verder liep alles op rolletjes: “De jongens hadden goede spullen bij zich!”

Hij vond de communicatie met Led Up prettig. Het gesprek met Floris liep goed. De communicatie met de monteurs vond hij ook erg prettig. Door zijn eigen verleden als elektromonteur wist hij dat ze een kop koffie wel op prijs zouden stellen, dus daar zorgde hij ook voor. De monteurs communiceerden heel goed wat ze wanneer gingen doen, de panelen, de aansluitingen enzovoorts.

Het grootste voordeel “Kom het dak op!” vindt Jos dat hij op een vrij goedkope manier kan bijdragen aan de milieuproblematiek. Hij zegt “ik vind dat als je zo’n aanbod krijgt dat je dat bijna niet kan laten lopen.”

Tijdens de installatie ondervond Jos verder geen nadelen:  “De monteurs hebben alles zo netjes mogelijk achter gelaten en natuurlijk poets je daarna zelf toch nog even overal grondig het stof en gruis weg, dat doe je toch altijd zoals je het zelf het liefst ziet.”

Jos

Als tips voor toekomstige deelnemers geeft hij mee: “Probeer duidelijk te krijgen waar de monteurs moeten zijn en zorg dat er voldoende ruimte is om te werken. Zorg dat ze overal bij kunnen en wees altijd aardig voor monteurs.”