19th Ave New York, NY 95822, USA
Zonnepanelen

 

De panelen

Voor het project Kom Het Dak Op is gekozen voor Full Black zonnepanelen van tenminste 325 WattPiek. De opbrengst per jaar hangt af van een aantal factoren, u kunt hierbij denken aan oriëntatie en schaduwwerking van lantaarnpalen of bomen. Een grove indicatie is een te verwachten jaaropbrengst tussen de 1500 kWh en 2000 kWh, voor daken georiënteerd op het zuiden, oosten en westen.

Op dit moment kunt u teveel opgewekte energie nog terug leveren aan het energienet, hiervoor krijgt u dan een vergoeding van de energiemaatschappij. De vergoeding is gelijk aan het tarief wat u nu betaalt voor de geleverde energie. Dit noemen we ook wel salderen. Het salderen zal afgebouwd worden. Op dat moment krijgt u nog steeds een vergoeding voor de energie die u terug levert, maar deze ligt lager dan de energie die u inkoopt. Het direct zelf verbruiken van de stroom die u opwekt wordt hiermee interessanter. Zo kunt u denken aan de vaatwasser in de ochtend aan te zetten, of te wassen zodra de zon schijnt. Daarnaast is het raadzaam om kritisch naar uw energieleverancier te kijken in verband met de vergoeding voor de energie die u terug levert.

De opbrengst van zonnepanelen is erg afhankelijk van o.a. schaduwwerking. Alwel heeft een selectie gemaakt van de woningen die in aanmerkingen komen voor de plaatsing van zonnepanelen, hierbij is ook rekening gehouden met de richting van de daken, zodat ze zeker weten dat de zonnepanelen ook echt rendabel zijn.

Voordat we de zonnepanelen plaatsen zullen we voor u een nauwkeurige berekening maken van de verwachte opbrengst. Er worden maximaal vijf zonnepanelen geplaatst. Er kunnen soms minder dan vijf zonnepanelen op uw dak in verband met ruimte. De nauwkeurige berekening gebeurd middels een voor u op maat gemaakt systeemrapport.

Verzekering van de opbrengst

Door gebruik te maken van geavanceerde software, kunnen we heel nauwkeurig uitrekenen wat de opbrengst per jaar zal zijn. De opbrengst over de eerste 5 jaar is zelfs gegarandeerd. Mocht het systeem minder opbrengen dan uitgerekend, krijgt u de gemiste opbrengst tegen een vaste compensatie per gemiste kWh. De kWh-garantie is verzekerd door Lloyd’s of London, ‘s werelds grootste verzekeraar.

Type panelen

De zonnepanelen die geplaatst worden zijn Autarco MHE-serie zonnepanelen. Dit zijn hoge kwaliteitszonnepanelen. Door gebruik te maken van halfcut monokristallijne PERC-cellen met multiwire-technologie hebben deze panelen een hogere efficiëntie zonder in te leveren op betrouwbaarheid. Met een belastbaarheid tot 6000 Pa en een hoge resistentie tegen zand, zout en ammoniak biedt dit paneel langdurig hoge prestaties in zelfs de zwaarste omstandigheden.

Voordelen

  • Verzekerde lineaire 25-jarige vermogensgarantie tot 80.2%.
  • Multiwire-technologie voor superieure betrouwbaarheid en prestaties.
  • Halfcut PERC technologie voor lagere weerstand en minder verlies door schaduw.
  • Vrij van potential induced degredation (PID).
  • Consistente celkleur en hoge bestendigheid tegen hagel (45mm @ 30 m/s).

Kwaliteitscertificaten

  • IEC 61215, IEC 61730, C US, CNAS, TUV NORD
  • ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, CE

Informatieblad zonnepanelen downloaden

De omvormer

Led Up spreekt met u een dag af waarop de installatie plaats zal vinden. De zonnepanelen worden veilig op het dak gemonteerd. Dit betekent dat er een steiger aan de zijde van het dak waarop de panelen komen geplaatst zal worden. Het kan zijn dat u hierdoor tijdelijk minder goed in en uit uw woning kan. De panelen, welke geplaatst zijn op het dak van de woning, worden aangesloten op de omvormer. Deze omvormer zorgt ervoor dat u de opgewekte energie kunt gebruiken. De omvormer wordt veelal op zolder geplaatst.

Als laatste moet deze omvormer op uw meterkast aangesloten worden. Dit traject wordt samen met u besproken en we kiezen het traject met zo min mogelijk overlast. Het kan zijn dat we een zogeheten PV-verdeler plaatsen, deze wordt aangesloten op de trekschakelaar in de badkamer. Het kan ook zijn, dat we een nieuwe kabel leggen vanuit de meterkast naar de omvormer op zolder. De afmetingen van de omvormer zijn 310 mm breed x 373 mm hoog x 160 mm diep.

Informatieblad omvormer downloaden

InstallQ Erkendtechniek nederland

 

Foto’s: