ton en mia

Ton en Mia hadden een paar jaar geleden al aan Alwel, destijds nog Aramis Alleewonen, gevraagd of er ook zonnepanelen kwamen. Toen was het antwoord nog “nee”. Ton en Mia waren dan ook erg blij dat ze nu wel mee konden doen aan dit project!

De reden dat Ton en Mia mee wilde doen kwam voort uit het feit dat ze hoorden dat het steeds rendabeler werd om zonnepanelen te laten plaatsen en dat ze graag iets voor het milieu wilde doen. “Voor het geld waar we nu voor mee kunnen doen kan je zelf geen panelen leggen en het is ook een huurhuis, dus het wordt nooit van jezelf. We waren dol enthousiast toen we gevraagd werden of we mee wilden doen.” aldus Ton.

Ton en MiaOver de communicatie met Led Up zijn Ton en Mia erg te spreken. Tijdens het keukentafel gesprek wist Floris van Led Up ze meteen perfect uit te leggen wat er zou gaan gebeuren en welke opbrengsten ze konden verwachten. “Hij wist het zo goed uit te leggen.” zegt Ton. “De communicatie was gedurende het hele traject goed, ook na de plaatsing als er vragen waren werden we heel goed te woord gestaan.”

“We gebruiken de app iedere dag om te kijken wat onze panelen doen. Ze hebben al 200kWh opgebracht. Mooi om te zien.” zegt Ton.  Het grootste voordeel vinden Ton en Mia de besparing die de panelen opleveren. Ze wachten met smart af wat het uiteindelijk voor hun energierekening betekent.

 

Ook het plaatsen van de panelen werd op een zeer prettige manier gedaan. De monteurs hebben heel netjes gewerkt en ook netjes opgeruimd.  Ze vroegen ook netjes of ze een mondkapje op moesten doen, maar vertelt Ton: “Dat vind ik als ze buiten werken niet nodig. Dan zetten wij ons masker op en laten de monteurs liever vrijer hun werk doen. Het regende die dag ook en dus hebben we ze goed verzorgt. We hebben zelf eerder gegeten zodat de monteurs binnen konden eten in plaats van in hun auto zoals ze zelf wilde doen. Eén van de monteurs had een blik erwtensoep bij, maar dat was wat weinig voor hun allemaal. Ik heb zelf nog een extra blik erwtensoep opengemaakt voor ze, want het is lekker om wat warms te eten op dat soort dagen.”

Verbeterpunten voor het traject hebben Ton en Mia niet. Als tip voor andere geïnteresseerden willen ze alleen maar meegeven: “Altijd doen!”