De zonnepanelen worden met drie kabels op de omvormer aangesloten. Deze omvormer plaatsen we op zolder. Daar worden de kabels op aangesloten. Deze omvormer zorgt ervoor dat de zonne-energie omgezet word naar stroom die we kunnen gebruiken. De omvormer moet aangesloten worden op uw meterkast. Soms kunnen we gebruik maken van iets wat een PV-verdeler heet. Deze PV-verdeler zorgt ervoor dat er geen nieuwe kabel vanuit de meterkast naar zolder gelegd moet worden.  Als een PV-verdeler niet mogelijk is. Dan moeten we een nieuwe kabel vanuit de meterkast naar de zolder leggen.

omvormer

Op deze foto ziet u de omvormer die geplaatst is op de zolder. Op deze omvormer worden de kabels van de zonnepanelen aangesloten. Ook ziet u de communicatiestick. Waarmee u kunt zien hoe goed uw zonnepanelen stroom opwekken. Plus u ziet de kabel naar de meterkast.

omvormer en pv verdeler

Op deze foto is de omvormer te zien met een PV-verdeler. Deze PV-verdeler mag in sommige gevallen gebruikt worden. Dat kan soms op de groep van de wasmachine. De wasmachine staat veelal in de badkamer. Dit betekent dat er vanuit de badkamer een nieuwe kabel komt te lopen naar de zolder. We plaatsen de PV verdeler en omvormer op een plaats waar de aansluiting het best te maken is. Ook kiezen we de plaats die voor u zo min mogelijk overlast bezorgt. Op deze foto ziet u vanuit het dak een grijze pijp lopen. In deze grijze pijp zitten de kabels vanuit de zonnepanelen. Het blauwe kastje op deze foto is de omvormer. Onder de omvormer ziet u een wit kastje. Dit is de PV-verdeler.

kabel1

Het kan ook voorkomen dat er een nieuwe kabel gelegd moet worden. Vanuit de meterkast naar de omvormer. We proberen deze kabel langs andere leidingen te laten lopen. Zodat hij zo onopvallend mogelijk is.